torsdag 10 mars 2011

Asiatisk kycklingsoppa...

En matig och mättande soppa med asiatiskt inspirerad kryddning. Helt utan gluten • laktos • mjölk • soja • vete • ägg.
Asiatisk kycklingsoppa

2 st schalottenlökar eller 1/2 gul lök
1 msk raps- eller olivolja
2-3 st kycklingfiléer
1 msk finhackad ingefära
1 tsk sambal oelek
8 dl vatten
1 tärning hönsbuljong *
2 dl kokosmjölk
 0.5 pkt risnudlar utan vete (125 g)
1 st röd paprika
0.5 st grön squash
0.5 tsk salt
Vitpeppar

1. Skala och hacka löken.

2. Fräs den glansig i oljan i en gryta.

3. Strimla kycklingfiléerna (diska skärbräda och redskap ordentligt efteråt) och låt fräsa med några minuter.

4. Blanda i ingefära, sambal oelek, vatten, buljong och kokosmjölk.

5. Låt koka 10–15 minuter.

6. Koka under tiden risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.

7. Spola dem i kallt vatten och klipp eller skär dem i mindre bitar.

8. Skär paprika och squash i små fina tärningar.

9. Blanda ner allt i soppan och smaka av med salt och peppar.

Recept kommer från recept.nu!

Antal portioner: 4 IngredienserGör så här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar