En matig och mättande soppa med asiatiskt inspirerad kryddning. Helt utan gluten • laktos • mjölk • soja • vete • ägg.

2 st schalottenlökar eller 1/2 gul lök
1 msk raps- eller olivolja
2-3 st kycklingfiléer
1 msk finhackad ingefära
1 tsk sambal oelek
8 dl vatten
1 tärning hönsbuljong *
2 dl kokosmjölk
0.5 pkt risnudlar utan vete (125 g)
1 st röd paprika
0.5 st grön squash
0.5 tsk salt
Vitpeppar
1. Skala och hacka löken.
2. Fräs den glansig i oljan i en gryta.
3. Strimla kycklingfiléerna (diska skärbräda och redskap ordentligt efteråt) och låt fräsa med några minuter.
4. Blanda i ingefära, sambal oelek, vatten, buljong och kokosmjölk.
5. Låt koka 10–15 minuter.
6. Koka under tiden risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
7. Spola dem i kallt vatten och klipp eller skär dem i mindre bitar.
8. Skär paprika och squash i små fina tärningar.
9. Blanda ner allt i soppan och smaka av med salt och peppar.
Recept kommer från recept.nu!
Antal portioner: 4 IngredienserGör så här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar