söndag 12 december 2010

Pannacotta med saffran...

Pannacotta är en mycket populär italiensk dessert.
Pröva den med saffranssmak!

Ingredienser
4-6 port

2 1/2 blad gelatin
5 dl Kelda mellangrädde
1/2 dl strösocker
1 påse saffran ca 0,5 g
1 tsk vaniljsocker


Gör så här:
Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min. Koka up grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Rör ner saffran och vaniljsocker. Häll gräddblandningen i små vattensköljda glas eller formar. Låt det stelna i kylen i minst 4 timmar eller tills nästa dag. Stjälp ev. upp puddingarna eller servera dem direkt ur glasen med finskuren apelsinsallad. .
Jag serverade med hallon till istället!

Pannacotta med saffran


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar