För 4 personer.
Supergod, festlig och smakrik är denna lättlagade gryta med fläskfilé och kryddstark korv.
Syltlöken och grönmögelosten ger extra sting.
Ingredienser
Ca 600 g fläskfilé
3 ölkorvar med vitlökssmak
1 röd paprika
1 gul paprika
Ca 10 champinjoner
Salt
Svartpeppar
Ca 8 dl vispgrädde
2 ½ dl crème fraiche, kokbar
½-1 dl riven grönmögelost
1 tsk dijonsenap
Ca1 msk kalvfond
25-30 syltlökar
Sambal oelek, efter smak
20 - 25 svarta oliver (behövs inte)
Maizenamjöl efter behov
Smör till stekningen
Gör så här
Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan.
Ansa svampen och dela den i bitar.
Bryn köttet gyllene runtom. Lägg över det i en tjockbottnad gryta. Krydda med salt och peppar. Bryn svampen
och korven och lägg över den i grytan.
Späd med grädden och crème fraiche, kalvfond, dijonsenap och sambal oelek och låt allt koka upp under sakta
omrörning.
Tillsätt paprika, champinjoner, syltlök och ev. oliver. Låt allt puttra på svag värme ca 15 minuter.
Späd eventuellt med mera grädde. Avsluta med att lägga i den rivna mögelosten. Smaka av med salt och peppar.
Om så önskas, strö i lite maizenamjölet och rör om. Koka ytteligare 1-2 minuter under sakta omrörning.
Servera gärna ris, pasta eller potatis samt en grönsallad till denna goda gryta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar