Ca 20 pepparkakor
Ca 25 gr smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl grädde
200 gr philadelphiaost
2 msk vaniljsocker
1 Apelsin
(Knappt 1 msk rivet apelsinskal
Knappt 2 msk apelsinjouse)
Krossa pepparkakorna och blanda ihop med det smälta smöret.
Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Dela på äggen och vispa äggulor och socker pösigt.
Rör ner philadelphiaosten och vaniljsocker.
Vispa grädden i en egen bunke, och rör i ihop med äggulesmeten
Vispa äggvitorna i annan skål, så hårt att du kan vända på bunken utan att dom rinner ur.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggule/gräddsmeten.
Blanda i hop, och häll sedan i apelsinskalet och jousen.
Häll i formen och ställ i frysen 7-8 timmar.
Ta ut cheesecaken ut frysen ca 15-30 min innan servering.
Dekorera med tex pepparkakor/smulor eller apelsin.
Den gjorde jag två gånger då runt jul.... Tycker den var jättegod och julig likksom...
SvaraRadera