Men gör denna idag istället, men gör den med rabarber, hallon
och vaniljkräm..., & så hällde jag på lite kanel överst!!
LEILA LINDHOLMS SOCKERKAKA MED BÄR
(HALLON, BLÅBÄR ETC.)
Ingredienser:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl fil
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
lite citron saft
2½ dl bär (jag använde frysta)
1 msk mjöl
smör och ev. ströbröd till formen
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt (länge!).
Smält smöret och rör i filen,
blanda i det i äggsmeten och tillsätt citronsaft. Blanda vetemjöl,bakpulver, salt och vänd försiktigt (vispa ej!)
ned det i smeten. Fyll en smörad och bröad sockerkaksform med smeten. Häll över mjöl över de frusna bären,
skaka bort överflödigt mjöl och fördela bären i formen. Grädda i ca. 30-35 minuter, prova med en sticka,
den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.

Den såg god ut :) Jag har fortfarande användning av ett recept som du lärt mig, Bragegatsgodis, visst kallade ni det så, för det var väl på Bragegatan som din mormor och morfar bodde? Ett alldeles utmärkt nödgodis när inget annat finns hemma :)
SvaraRaderaJaaaaaaaaa.... :) Bragegatsgodis!!
SvaraRaderaDet är nostalgi det :) Och du har alldeles rätt..
Du har läskigt minne, vet du det ;) :)