måndag 7 mars 2011

Köttfärsomelett i ugn

Köttfärsomelett i ugn
4 per. Lättlagat i ugn. Ca 45 min.

Fyllning
400 gram köttfärs
salt och peppar
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st gul lök(ar)
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan

Botten
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano

Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.

Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.

4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Receptet kommer från tasteline!

Har inte provat själv än, men snart så!!!

1 kommentar: